Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisinden gençlere destek  

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi 2022 Avrupa Gençlik Yılı kapsamında Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine ve uluslararası değişimle gelen gençlere destek oluyor.
Avrupa Birliği tarafından 2022 yılını 'Avrupa Gençlik Yılı- #EYY2022' olarak ilan edilerek bu yılın Avrupa çapında gençlerin geniş katılımıyla kutlanması planlandı. Ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak koordinasyonuyla yürütülen Avrupa Gençlik Yılı kampanyası ile gençler ön plana çıkarılarak, onlar için mevcut fırsatların zenginliğine vurgu yapmak ve uzun süreli bir etki yaratmak hedeflenmektedir.
GENÇLER İÇİN GENÇLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın, '2022 yılının Erasmus+ Programına dâhil tüm ülkelerde 'Avrupa Gençlik Yılı' olarak kutlandığını ve Akdeniz Üniversitesi'nin #EYY2022'nin en büyük destekçisi ve uygulayıcısı konumunda olduğunu söyledi. Uluslararası İlişkiler Ofisinin gençler için gençlerle birlikte çalıştığına vurgu yapan Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın 'Litvanya'dan Gabija Balciunaite Erasmus+ Programı hibe desteği alarak Ofisimizde staj öğrencisi olarak görev yapmaya başladı. Ayrıca, Üniversitemizin değişik programlarında öğrenim gören Burak Çetinkaya, Zahide Feyza Tarhan ve Barış Çeltek de Üniversitemiz Sağlık, Kültür, Spor Dairesi Başkanlığı desteği ile kısmi zamanlı öğrenci olarak bizlerle birlikte çalışıyor.' dedi.
'MENTÖRLÜK DESTEĞİ VERİYORUZ'
Yürüttükleri tüm programlarda Avrupa Gençlik Yılı önceliklerini gözettiklerini belirten Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın, 'Sadece bu yıl değil her zaman bizlerle birlikte mesai yapan öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimleri için kendilerine mentörlük desteği veriyoruz. Avrupa'da 2022 yılının Gençlik Yılı ilan edildiği bir dönemde Akdeniz Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz.' şeklinde konuştu.
HAYATIMIN EN İYİ DENEYİMİ
Litvanya'dan Erasmus+ Programı hibe desteği alarak Uluslararası İlişkiler Ofisinde staj yapan Gabija Balciunaite Akdeniz Üniversitesi'ndeki deneyimi ile ilgili olarak; Litvanya'daki Vilnius Üniversitesi, Orta Doğu Araştırmaları bölümünde okuyorum. Bölümüm, Türk dilini ve tarihini kapsıyor ve tüm Ortadoğu ülkelerinin kültürü üzerine çalışıyorum. Eğitimimin son yılında Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi'nde staj yapmaya karar verdim. İlk sebep sınıf arkadaşlarımdan birinin stajını orada yapması ve stajının iyi geçtiğini söylemesiydi. Neredeyse üç ay sonra onunla aynı fikirdeyim. İkinci sebep ise Türkçe ve İngilizce becerilerimi geliştirmek için gerçekten iyi bir fırsat olmasıydı. Erasmus hareketliliğimin hayatımın en iyi deneyimi olduğunu söyleyebilirim. Stajımı Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi'nde yapmayı seçtiğim için çok mutluyum çünkü Ofis ortamı gerçekten çok sıcak. Burada dil becerilerimi geliştirdim, birçok farklı ülkeden birçok yeni insanla tanıştım. Bana bu fırsatı tanıdığınız için teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

Eklenme tarihi :3.06.2022 09:57:53
Son güncelleme : 29.11.2022 13:43:21